50 χρόνια Ιστορίας και Εξέλιξης

Ταξιδέψτε μαζί μας στις σημαντικότερες ημερομηνίες της ιστορίας μας, από το 1973 μέχρι και σήμερα.

1973

Ανοίγουμε τις πόρτες μας στην οδό Μεσογείων στους Αμπελόκηπους.
Tο όνειρο ξεκινάει.

1987

Συνάπτουμε συνεργασίες με κορυφαίους προμηθευτές από Ιαπωνία.

1988

Επεκτείνουμε το δίκτυό μας σε πανελλαδικό επίπεδο.

1992

Διευρύνουμε την γκάμα ανταλλακτικών μας και πλέον υποστηρίζουμε και ευρωπαϊκά οχήματα.

1998

Η οικογένειά μας μεγαλώνει και γινόμαστε μέλος στον παγκόσμιο οργανισμό εταιρειών aftermarket, TEMOT International.

2000

Χαράσσουμε νέα στρατηγική για ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης.

2002

Αναπτύσσουμε τα νέα δίκτυα συνεργείων, BCS (2002) και Autofit (2008).

2010

Λανσάρουμε τον online κατάλογο IAPCAT.

2015

Εγκαινιάζουμε το κέντρο logistics στο Μαρκόπουλο.

2018

Ιδρύουμε το Τεχνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο (TΕΚ), ένα πρότυπο κέντρο θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης με πλήρη εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας.

2021

Διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας και πλέον παρέχουμε ελαστικά και χρώματα.

2023

Συμπληρώνουμε 50 χρόνια λειτουργίας!
Παράλληλα, γινόμαστε μέλος της κοινότητας ΤΕΜΟΤ Purchasing Community (TPC) και προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα βήματα.

Δημήτρης Μαγόπουλος

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Φέτος στην Ιαπωνική γιορτάζουμε τα 50 χρόνια μας. Σε αυτή τη σπουδαία στιγμή για μας, θέλω να απευθυνθώ στον καθένα από εσάς προσωπικά, με τα ίδια αισθήματα που θα μιλούσα στην οικογένειά μου. Γιατί μετά από 50 χρόνια, έτσι ακριβώς σας αισθάνομαι. Ήταν το 1973, όταν με οδηγό ένα νεανικό όνειρο ανοίξαμε το πρώτο μας κατάστημα. Σύντομα το όνειρο έγινε το πρώτο μας όραμα: να είμαστε πάντα κοντά στον επαγγελματία για να προσφέρουμε την πιο μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Χάρη σε σας, το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα και το όραμά μας εκπληρώθηκε στο ακέραιο, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Κοιτάζοντας σήμερα πίσω στα τελευταία 50 χρόνια, όλοι μας στην Ιαπωνική είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει. Μεγαλώσαμε, και παρότι είμαστε μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή εταιρεία, διακριθήκαμε σε διεθνές επίπεδο και εξελιχθήκαμε. Προσαρμοστήκαμε στις αλλαγές των καιρών και μετά από κάθε δυσκολία βγαίναμε πάντα πιο δυνατοί. Πετύχαμε πολλά, ξεπεράσαμε πολλά, μάθαμε και νιώσαμε ακόμα περισσότερα. Κι όλα αυτά μαζί. Συνέχεια μαζί, και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Καθώς γιορτάζουμε αυτή τη χρονιά-ορόσημο που σηματοδοτείται και από την ανανέωση της εταιρείας, προσβλέπουμε επίσης στο μέλλον με ενθουσιασμό και προσδοκία. Μπορεί να πέρασαν 50 χρόνια, αλλά συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη.
Στην πραγματικότητα δε συνεχίζουμε. Ξαναρχίζουμε. Με τις ίδιες αρχές, αλλά με νέο όραμα: «Να προπορευόμαστε διαχρονικά στον χώρο της μετακίνησης και να είμαστε πηγή έμπνευσης για εμάς και τους συνεργάτες μας.»

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες σας. Και είμαστε βέβαιοι ότι με τη συνεχή υποστήριξή σας, θα μπορούμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη αποτελεσμάτων υψηλού επιπέδου και την κατάκτηση νέων κορυφών επιτυχίας.
Η προσπάθειά μας είναι η κληρονομιά μας να διαρκέσει, όχι μόνο μέσα από τα προϊόντα που δημιουργούμε ή τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, αλλά από το αποτύπωμά μας στην ελληνική οικονομία, την κοινωνία, τους συνεργάτες που εμπιστεύονται σε μας τις δουλειές και το μέλλον των οικογενειών τους, τους νέους εργαζόμενους που ξεκινούν μαζί μας την καριέρα και τη ζωή τους. Θέλουμε όλοι, να βλέπουν σε μας ένα παράδειγμα ακεραιότητας αφοσίωσης και καινοτομίας. Ένα σημείο αναφοράς, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Με τα μάτια στο μέλλον, λοιπόν, κι εγώ με τη σειρά μου, αλλά και με την καρδιά μου, αναπόφευκτα στο παρελθόν, θα ήθελα να σας εκφράσω το πιο μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» για όσα ζήσαμε μαζί αυτά τα 50 χρόνια και να σας διαβεβαιώσω ότι και η δεύτερη γενιά ηγεσίας της Ιαπωνική, θα είναι πάντα στο πλάι σας και στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ θερμά!
50 χρόνια έμπρακτα δίπλα σας!
Για την Ιαπωνική,
Δημήτρης Μαγόπουλος