Εκδήλωση: «Η Κληρονομιά της Ελληνικής Επιχειρηματικής Ηγεσίας»

O κος Νίκος Μαγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΑΠΩΝΙΚΗ Α.Ε. συμμετείχε στην εκδήλωση «Η Κληρονομιά της Ελληνικής Επιχειρηματικής Ηγεσίας» υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
H εκδήλωση διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Hotel Grande Bretagne, στις 30.06.2021 και ήταν αφιερωμένη στις ελληνικές εταιρείες που έχουν επιτυχημένη δραστηριότητα στην Ελλάδα για 50 χρόνια.
Η συζήτηση άνοιξε με μήνυμα της κας Γιάννας Αγγελοπούλου, Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ενώ, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δρ. Γεώργιος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ.

 Στη συζήτηση, συμμετείχαν η κα Νικολίτσα Χειμωνίδου, Πρόεδρος της «ΠΕΝΤΕ Α.Ε – Γαλαξίας», ο κος Γιάννης Παπαθανασίου, Πρόεδρος «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», ο κος Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος «Πλαίσιο Computers», ο κος Κωνσταντίνος Νάκας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος «Φίλιππος Νάκας» και ο κος Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος «ΚΥΚΝΟΣ».

Ερωτηθείς ο κος Μαγόπουλος για το ποιο ήταν το κυρίαρχο στυλ ηγεσίας που ακολουθήθηκε στην ΙΑΠΩΝΙΚΗ μέσα σε αυτά τα χρόνια, απάντησε ότι το στυλ ηγεσίας ήταν πάντοτε προσαρμοσμένο στην εποχή και στις ανάγκες, προωθώντας παράλληλα την αλλαγή και την καινοτομία ως βασικά στοιχεία της κουλτούρας, που αυτή τη στιγμή μετασχηματίζεται σε κουλτούρα μάθησης με εστίαση στην ανάπτυξη των ανθρώπων, των δεξιοτήτων τους και την ανταλλαγή γνώσης.
Η ικανότητα της εταιρείας να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις εξελίξεις, που προέρχονταν από το χώρο της αυτοκίνησης, ήταν αποτέλεσμα της ικανότητας της ηγεσίας και των ανθρώπων της να αφουγκράζεται την αγορά και τις ανάγκες των πελατών.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί στο κανάλι μας στο YouTube, μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα για την άσκηση ηγεσίας που τέθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης: https://youtu.be/bKvca4c9EDQ